Profesyonel İlaçlama Ve Danışmanlık Hizmetleri 

Profesyonel Danışmanlık Hizmetleri

1 -GIDA GUVENLIGI YÖNETİM SİSTEMLERİ HACCP ISO 22000 IFS (International food standart) BRC (Gıda teknik standardı) Eurepgap (İyi tarım uygulamaları) HACCP: Kritik Kontrol Noktalarında Tehlike Analizi Gıda ürününün üretiminden tüketimine kadar her aşamasında ürün güvenliğini olumsuz etkileyen tüm risklerin öncelikle belirlenmesi, ortadan kaldırılması yada kabul edilebilir seviyeye indirilerek kontrolünün sağlanması prensibine dayalı gıda güvenliği yönetim sistemidir. Tüm gıda üreten kuruluşlar ve tedarikçileri için uygulanması yasal zorunluluk olan bir güvenlik sistemidir.Gıda ve gıda güvenliği üreten, depolayan satan ve taşıyan kuruluşlarda uygulanır. HACCP gıda güvenliği sistem kurulumları müşteri talebi doğrultusunda değişik standartlar çerçevesinde gerçekleştirilir. ISO 22000 : Tarladan sofraya gıda zincirindeki tüm kuruluşları kapsayan bir Gıda Güvenliği Yönetim Sistemidir. SAĞLADIĞI FAYDALAR Kuruluşun içinde ve dışında gıda güvenliği bilincinin yaygınlaşması Kuruluşun çok daha kurumsal ve güvenilir bir yapıya ulaşması Kritik kontrol noktalarının belirlenerek risklerin, önleyici faaliyet kapsamında yok edilmesi Tüm personelin almış olduğu gıda güvenliği eğitimleriyle birlikte kuruluşun tüm süreçlerinin iyileştirilip, çok daha güvenilir duruma getirilmesi BRC (GIDATEKNİK STANDARTI) Gıda üretim tesislerinde hijyen standardının sağlanması amacıyla BRC büyük İngiliz perakendecileri ,BRC gıda standardını yayınladı. Bu standarda uygunluğun sağlanabilmesi için gıda endüstrisi tedarikçileri altı temel kriteri yönetim sistemine adapte etmelidirler.Standart; HACCP sistemi, Kalite Yönetim Sistemi, Tesis Çevre Standartları, Ürün Kontrolü, Süreç Kontrolü ve Personel bölümlerinden oluşmaktadır.BRC gıda standardı, gıda işlenmesini kategorize etmiş ve altı başlık altında inceleyip yayınlamıştır. Firmalar belgelendirme başvurusu yaparken bu kategorileri inceleyip kendileri için uygun olan kategori üzerinden başvuru yapmalıdırlar. İşlenmiş et ve balıkürünleri.işlenmemişetve balık ürünleri Üretim( taze ve dondurulmuş meyve ve sebze) Günlükyiyecekler (süt ve süt ürünleri, yumurta) Pişirilerek dondurulmuş yemeğe hazır et ve balık ürünleri Çevre koşullarına dayanıklı, ısı korumalı, paketli gıda ürünleri Çevre koşullarına dayanıklı diğer gıda ürünleri (içecekler, unlu mamül,kurutulmuş gıdalar, hafif gıda ürünleri ve kahvaltı tahılları, sıvı ve katı yağlar, gıda katkı maddeleri) IFS (INTERNATIONAL FOOD STANDARTI) Uluslar arası Gıda Standardı olarak ifade edilen bu standart 2000 yılında gıda güvenliğinin, Ticaret Odası CIES, The Global Food Business Forum tarafından iyileştirilmesi sonucu ortaya çıkmıştır. ISO 9001 -2008 den farkı HACCP içermesidir. Avrupa, Kuzey Amerika ve Avustralya da başlangıçta 40 ticari işletmenin katılımı ile oluşmuştur. Amacı; global bir gıda güvenlik